Trivento

Vinhuset Trivento grundades 1996 av den chilenska vinproducenten Concha y Toro och har kommit att bli Argentinas fjärde största exportör av buteljerat vin. Trivento är beläget i Mendoza; Argentinas mest berömda och betydelsefulla vinregion. På vinhusets åtta vingårdar i regionens bästa odlingsområden (om totalt 1519 hektar) odlas nationaldruvorna Malbec och Torrontés samt Chardonnay, Bonarda, Cabernet Sauvignon och Syrah.

Trivento betyder ”tre vindar”. Namnet kommer från de tre starka vindar som varje år sveper in över dalen och präglar vingårdarna. När höstens första torra och kalla polarvind blåser in från söder vet odlarna att det är dags att beskära rankorna inför vinterns sömn. På våren, lagom till att de första knopparna slår ut, far den heta Zondavinden från bergskedjan Anderna fram. Vinden riskerar att bryta av de allra sköraste skotten om inte odlarna vidtar försiktighetsåtgärder. Slutligen är det dags för den svala sommarvinden Sudestada som ger druvorna svalka i den heta solen.

FINE WINES FRÅN TRIVENTO

Trivento äger omkring 500 hektar i Luján de Cuyo och Maipú samt 515 hektar i Uco Valley, områden som är kända för dess goda förutsättningar till att tillverka kvalitetsviner. Triventos vingårdar övervakas av både en agronom samt en vinmakare. Skörd och vinifikation varierar beroende på druvsort. Triventos satsning på högkvalitativa viner ger en möjlighet att uppnå två viktiga mål; att lära känna den fulla potentialen hos varje vinstock och att få fram varje druvas unika karaktär som är representativ i dess olika terroir. 

Läs gärna mer om Trivento på deras hemsida.

SE VINER