Birds of Paradise

Emiliana Birds of Paradise

Viner med inspiration från de mytomspunna paradisfåglarna

De vackra paradisfåglarna är skygga till sin natur. Att människor bara har kunnat beundra deras färgprakt flyktigt och på avstånd har gett upphov till många myter, däribland att dessa fåglar saknar fötter och lever hela sina liv högt upp i skyn. Fåglarna och grönskan på Birds of Paradise etikett symboliserar skönheten hos den otämjda naturen.

Rapel Valley

Druvorna till Birds of Paradise är odlade i Rapel Valley, som ligger söder om Maipodalen och sträcker sig mellan Anderna i öst och Stilla havet i väst. Här råder ett tydligt medelhavsklimat med fyra väldefinierade årstider. Somrarna är varma och torra vilket gör att druvorna får mogna ostört, med koncentrerade och smakrika viner som resultat. Dalen svalkas under de varma perioderna av vindar från Stilla havet medan Rapel-floden bidrar med friskt och mineralrikt smältvatten från Anderna.

Vinmakaren

Emilio Contreras är bofast vinmakare på Palmeras Estate och har arbetat hos Emiliana sedan 2007. Han har för närvarande ansvar för de röda vinerna i vinserierna Novas, Adobe och Birds of Paradise. Emilio har en lantbruksingenjör-examen med inrikning enologi från University of Chile. Vid sidan av studierna var Emilio assisterande vinmakare hos Viña Valdivieso och Casa Lapostolle och han utförde praktik hos Concha y Toro i Puente Alto. Efter studierna arbetade Emilio som vinmakare hos Viña Terramater samt vinerier i USA och Australien för att sedan påbörja sin karriär hos Emiliana.

SE VINER