Adobe

Adobe-byggnadsmaterial

Adobe är Emilianas Reserva-linje med viner från ekologiskt odlade druvor där fokus är att lyfta fram varje druvsorts och vingårds unika karaktär.

Vinserien har fått sitt namn från byggnadsmaterialet adobe, som förr användes för att bygga bostäder på den chilenska landsbygden. Adobe består av en mix av lera, sand, vatten och vass som formas till tegelstenar och sedan får torka i solen. Emiliana arbetar för hållbarhet i varje led och därför har man till exempel använt adobe som byggnadsmaterial till vinkällaren i Los Robles.

I Sverige har vinserien Adobe funnits till försäljning sedan 2006 då Adobe Cabernet Sauvignon lanserades på Systembolaget. Sedan dess har varumärket kompletterat med ytterligare fem produkter, tre flaskor och två bag-in-boxar.

Vinmakaren

Emilio Contreras är bofast vinmakare på Palmeras Estate och har arbetat hos Emiliana sedan 2007. Han har för närvarande ansvar för de röda vinerna i vinserierna Novas, Adobe och Birds of Paradise. Emilio har en lantbruksingenjör-examen med inrikning enologi från University of Chile. Vid sidan av studierna var Emilio assisterande vinmakare hos Viña Valdivieso och Casa Lapostolle och han utförde praktik hos Concha y Toro i Puente Alto. Efter studierna arbetade Emilio som vinmakare hos Viña Terramater samt vinerier i USA och Australien för att sedan påbörja sin karriär hos Emiliana.

SE VINER