Emiliana Organic Vineyards

Emiliana

Vinhuset Emiliana Organic Vineyards, världens enskilt största ekologiska vinproducent sett till areal, grundades i Chile 1986 under namnet ”Bodegas y Viñedos Santa Emiliana” av familjen Guilisasti och ställde om till 100 % ekologisk odling år 1999. Vinhuset äger i dag mer än 1,500 hektar vingårdar i Maipo, Casablanca och Colchagua och exporterar vin till mer än 60 länder världen över.

Hos Emiliana är man övertygade om hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder skapar friskare vingårdar, vilket i sin tur ger högre druvkvalitet. Emilianas arbete baseras på två grundläggande principer: omsorg om miljön och respekt för de anställda.

Ekologiska och biodynamiska viner

100 % av Emilianas odling är ekologisk certifierad. På vingårdarna arbetar höns med att hålla insekter borta medan alpackor, får och hästar bidrar med gödning och håller efter ogräs samtidigt som fågelhus lockar till sig fåglar som håller efter skadliga insekter. 100 % av det organiska materialet återvinns eller komposteras. Mellan rankorna odlas täckgrödor vilket förhindrar erosion och gör marken bördig. Energianvändningen effektiviseras med hjälp av solceller och biobränsle samtidigt som koldioxidutsläppen reduceras. 10 % av ytan på varje vingård består av biologiska korridorer. 100 % av alla glasflaskor och korkar är producerat av återvunnet material.

70 % av Emilianas odling är även biodynamiskt certifierad. På de certifierade vingårdarna används den biologiska kalendern och under utsatta tider på året tillämpas mineral- och mikrobiella behandlingar för att ge energi- samt stärka jord, kompost och växtlighet.

För att minska vattenanvändningen används främst droppbevattning vilket är 80 % mer effektivt än traditionell bevattning. Samtidigt har täckgrödorna minskat behovet av bevattning med upp till 90 %.

Rättvisemärkta viner

Emiliana prioriterar det sociala ansvaret och är certifierade Fairtrade och IMO – Fair for Life. Hos Emiliana bedrivs ett flertal projekt; bland annat har samtliga anställda tillgång till privata odlingslotter, det delas årligen ut stipendier för studier och man bidrar med verktyg och utbildning för produktion av honung, olivolja, örter, grönsaker och druvkärneolja som säljs i vinshoppen i Casablanca. Vinsten går oavkortat till ansvarig arbetare.

För att läsa mer om Emiliana och deras arbete, besök gärna deras hemsida eller läs mer här.

SE VINER