Nyheter

Ost & chark + Adobe Cabernet Sauvignon = sant

Äntligen höst, alla värmeljusfantasters högtid. Kryp upp i soffan framför Netflix med ett glas Adobe och dina favoritcharkuterier. Trevlig helg!

Världspremiär! Rykande färsk nyhet från djävulens källare

Diablo Black Cabernet Sauvignon är ett fylligt rött vin som bjuder på mörk frukt med toner av tobak, ceder och vanilj. Vinet har en bra tanninstruktur och lång eftersmak. Utmärkt till grillat.

Emiliana firar 20 år av ekologisk vinodling

I år är det 20 år sedan som det chilenska vinhuset Emiliana Organic Vineyards ställde om sin produktion till 100 % ekologisk odling. Resultatet har blivit bättre skördar, friskare druvor och en jord som bevaras "levande" för kommande generationer.

Vin till kräftskivan

Självklart kan man dricka vin på kräftkalaset! För bästa kombination rekommenderar vi att man väljer ett friskt och fruktigt vitt vin med hög syra, t.ex. Casillero del Diablo Chardonnay.

Matcha sommarens sallader med Adobe Rosé

Prova Adobe Rosé till en matig sallad med frukt, nötter och ädelost. Som enda rosévin på Systembolaget är Adobe både ekologiskt och fairtrade-certifierat.

Toppbetyg till Emilianas ekologiska viner

Den ansedda amerikanska vinskribenten James Suckling har provat sig igenom Chiles vinflora och utdelat 90 poäng eller mer till ett flertal av Emiliana Organic Vineyards viner.

Djävulsfamiljen får tillökning

Casillero del Diablo blir en familjemedlem rikare när vår storsäljande Chardonnay lanseras i en praktisk och klimatsmart bag-in-box.

Don Melchor firar 30 år

I slutet av 2018 lanserades Don Melchor av årgång 2016. I dag är näst intill alla flaskor slutsålda och sedan lanseringen har vinet hunnit emotta ett flertal fina utmärkelser.

Ny, prisad årgång av Coyam

Nu finns årgång 2016 av Coyam tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment. Årgången har belönats med toppbetygen 96 poäng av Tim Atkin och 94 poäng av James Suckling.

Prisvärda medaljvinnare i Vinordic Wine Challenge

Sveriges mest prisvärda viner är utsedda! Winemaker's Lot belönades med en guldmedalj och Adobe, Viña Maipo och Maycas del Limarí kammade hem silvret i respektive kategori.