Nyheter

Vintips till höstgrytan

Diablo Black är ett fylligt och smakrikt chilenskt rödvin med inbjudande doft av mörka bär samt toner av örter och vanilj. Utmärkt till en mustig höstgryta!

Novas Cabernet Sauvignon – stor smak i mindre format

Den 1 september lanserades Novas Cabernet Sauvignon 1,5 L i Systembolagets fasta sortiment. Med sin fylliga och smakrika stil är Novas ett utmärkt matvin till höstens rätter.

Adobe – Chiles största ekologiska vinvarumärke

För andra året i rad är Adobe det bäst säljande ekologiska vinet i Chile. Har du provat något av de fem Adobe-vinerna som finns på Systembolaget?

Coyam bland de 10 bästa ekologiska vinerna i världen

I The Drink Business stora blindprovning The Organic Masters 2020 tog Emilianas Coyam plats i topp 10, i hård konkurrens med ekologiska viner från hela världen

Frisk och fruktig nyhet på box från Casillero del Diablo

Nyhet! En vit klimatsmart 2 liters bag-in-box från Casillero del Diablo. Ett medelfylligt och aromatiskt vitt vin med härlig fräschör från Chile.

Salvaje är tillbaka

Emilianas naturvin Salvaje är tillbaka i Systembolagets tillfälliga sortiment. Den aktuella årgången har fått toppbetyget 94 poäng av James Suckling.

Sydafrikansk nyhet! Welmoed Shiraz Pinotage

Welmoed Shiraz Pinotage är ett generöst, fruktigt vin i praktisk 2-litersbox. Från och med 1 juni finns den i alla Systembolagets butiker.

Uppfriskande rosényhet från ekologiska Adobe

Som altandrink, aperitif eller till plockbuffén. Vad passar bättre än ett glas torrt och friskt rosé? Nu lanseras Adobe Rosé på 3 liters bag-in-box.

Skörden i Chile 2019/2020

Säsongen 2019/2020 var utmanande för Concha y Toros enologiska team. Vädret var något utöver det vanliga och precis lagom till skörden slog Covid-19 till. 

Guldvinnande Winemaker’s Lot Chardonnay får en ny look

Den ljusare looken symboliserar det friska och fräscha vin som Winemaker's Lot Chardonnay är.