Wine by Parnevik

Wine by Parnevik

Tanken på ett eget vin började växa fram hos Mia Parnevik redan första gången hon besökte Mendocino-dalen och förälskade sig i de vackra landskapen med böljande kullar, vild natur och vidsträckta vingårdar. 2016 blev drömmen äntligen verklighet då Mia tillsammans med sin man Jesper och de skickliga vinmakarna på Fetzer Vineyards tog fram två viner för den svenska marknaden.

Vinerna passar för både fest och vardag, alla de små stunder du vill förhöja till något extra. Och varför krångla till det? Vi kallar vinerna kort och gott för RED by Parnevik  och WHITE by Parnevik.

Fetzer Vineyards

Fetzer Vineyards ses som pionjärer inom hållbar vinproduktion. Arbetet på vingårdarna genomsyras av ”earth first”-filosofin, d.v.s. att det som är bra för vår jord också är bra för druvorna. Allt restvatten från produktionen renas med naturliga biofilter och, som första vineri i USA, är Fetzer Vineyards certifierade som koldioxidneutrala av Natural Capital Partners.

Druvorna till RED och WHITE kommer från Fetzers vingårdar i Mendocino County, nära Kaliforniens norra kust. Platsen är idealisk för vinodling, med torra och varma somrar, svalkande dimmor från Stilla havet, rika jordar och en stor mångfald av djur och växtlighet. Stora temperaturskillnader mellan dag och natt förlänger druvornas mognadsprocess och bidrar till en hög koncentration av både färg och smak i druvorna.

RED by Parnevik är en medelfyllig, smakrik Zinfandel med låg sockerhalt. WHITE by Parnevik är en fyllig och fruktig Chardonnay som passar utmärkt både för sig själv och till mat.

SE VINER