Concha y Toro

Concha-y-Toro

Concha y Toro S.A är ett globalt företag där tradition och innovation möts. Vinhuset grundades 1883 och har kontinuerligt växt till att bli Latinamerikas största vinproducent med en export till omkring 147 länder världen över. Sett till volym är Concha y Toro världens femte största vinproducent.

Bolaget äger 10,800 hektar vingårdar i Chile, Argentina och USA och har 3,450 anställda. I Concha y Toro Holding ingår vinhusen Viña Maipo, Cono Sur och Almaviva samt Trivento i Argentina och Fetzer och Bonterra Organic Vineyards i Kalifornien, USA.

Concha y Toros breda portfölj innefattar viner i alla prisklasser, från ikonvinerna Don Melchor och Carmín de Peumo till flaggskeppet Casillero del Diablo.

Under 2011, 2012 samt 2013 blev Concha y Toro utsett till ”Världens Mest Beundrade Varumärke” av Drinks International och 2014 och 2015 till ”Världens mäktigaste vinvarumärke”.

Hur allt började…

År 1883 planterade Don Melchor Concha y Toro sina första vinrankor i Maipodalen. Rankorna kom från Bordeaux i Frankrike och valet föll på Maipo på grund av dalens skyddade läge och dess utmärkta vinodlingsförhållanden. Det lilla familjeföretaget växte sig snabbt större och 1933 blev ett betydelsefullt år då företaget introducerades på Santiagos börsmarknad samtidigt som den första lasten med vin avgick med kursen ställd mot Europa.

Forskningscenter

2014 färdigställdes Concha y Toros forsknings- och innovationscentrum. Centret skapades till följd av de förändringar och utmaningar som vinbranschen står inför och är tänkt att fungera som en mötesplats för vinproducenter och forskare. Concha y Toro vill underlätta kunskapsutbyte inom bland annat växtforskning och teknikutveckling för att på så sätt stärka de chilenska vinernas position på den globala marknaden.

Läs gärna mer på www.conchaytoro.com