Welmoed Chenin Blanc – en uppfriskande nyhet

Nu har den röda Welmoed-boxen fått sällskap av ett vitt vin i samma behändiga format. Den vita boxen bjuder på frisk och fruktig Chenin Blanc i matvänlig stil.

Welmoed Chenin Blanc gick rakt in på förstaplatsen på Dryckeslistan.se med följande motivering:
”Citrusfrisk och pigg i stilen, med kryddiga stråk av muskot, peppar och rivet citronskal. Välgjort och trevligt, och ett extra plus för det trivsamma formatet om 1,5 liter och den etiska certifieringen.” /Dryckeslistan.se v. 9

Fairtrade-certifierade druvor, 100 procent spårbarhet i leverantörskedjan och klimatsmart förpackning har även resulterat i Systembolagets nya märkning ”Hållbart val”, vilket vi som importör är extra stolta över.

Chenin Blanc är Sydafrikas mest odlade druvsort med en lång historia i landet. Kombinationen av frisk syra med viss fyllighet gör vinerna, ekade såväl som oekade, till utmärkta matviner. Welmoed Chenin Blanc med sina druvtypiska noter av gula päron, persika och citrus passar perfekt till rätter av vit fisk och skaldjur som sotad torsk på grönsaksbädd eller moules frites.

Welmoed Chenin Blanc 1,5 liter
Art.nr. 2488
Pris: 149 kr
Årgång: 2021
Socker: 3 g/l
Syra: 6 g/l
Alkoholhalt: 14 %
Lagring: 20 % av vinet är lagrat på franska ekfat
Ursprung: Stellenbosch

Boxen finns i 373 systembolagsbutiker runt om i landet, se produktsidan här.

Welmoed farm med anor från 1600-talet ligger i hjärtat av Sydafrikas vinindustri, det bildsköna Stellenbosch. Welmoed Winery företräder en modern, minimalistisk vinmakning där man behandlar vinerna ytterst varsamt för att framhäva druvorna och ursprunget på bästa sätt.