Toppbetyg till Emilianas ekologiska viner

Den ansedda amerikanska vinskribenten James Suckling har provat sig igenom Chiles vinflora och utdelat 90 poäng eller mer till ett flertal av Emiliana Organic Vineyards viner, varav dessa tre finns tillgängliga på den svenska marknaden:

Adobe Cabernet Sauvignon 2018, 90 poäng
Doft av jordgubbar och svarta vinbär samt en touch av örter. Smaken är frisk och fruktig och vinet har en bra struktur, välbalanserade tanniner och en lång eftersmak. Perfekt till pasta bolognese, cannelloni eller grillat nötkött. Passar även bra till mogna hårdostar och charkuterier. Drick direkt eller inom två år.
Pris: 79 kr
Art.nr. 6853
Ekologisk och fairtrade

PRODUKTBLAD

Coyam 2016, 94 poäng
Coyam bjuder på en fruktig doft av björnbär, hallon, blåbär och jordgubbar samt kryddiga toner av svartpeppar, lakrits, blyerts och tobak. Vinet är fylligt, friskt och mycket fruktigt med mjuka tanniner. Passar till mustiga rätter som grillat rött kött med bearnaise, boeuf bourguignoneller örtkryddad lammkorv. Lagringsbar i upp till 10 år.
Pris: 199 kr
Art.nr. 79385 (beställningssortiment)
Ekologiskt och biodynamiskt

PRODUKTBLAD

Gê 2014, 95 poäng
Ett komplext vin med stor personlighet. Intensiv doft av plommon, svarta vinbär och lakrits samt toner av teblad, ceder och viol. Elegant och generös smak med frisk syra och lena tanniner. Passar utmärkt till smakrika rätter som grillat vildsvin eller rådjur. Rekommenderas för lagring.
Pris: 499 kr
Art.nr. 79384 (beställningssortiment)
Ekologiskt och biodynamiskt

PRODUKTBLAD

Om James Suckling:
Med mer än 30 års vinjournalistik i bagaget tillhör James Suckling tungviktarna. Under många år var han redaktör för den ansedda, amerikanska vintidskriften The Wine Spectator. I dag publicerar han sina texter och bedömningar på jamessuckling.com.

Emiliana Organic Vineyards grundades 1986 och har kommit att bli världens största producent av ekologiska viner. Hos Emiliana är man övertygade om att hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder skapar friskare och mer produktiva vingårdar som i sin tur ger bättre druvor med unik karaktär. Vinhusets arbete baseras på två grundläggande principer; omsorg om miljön och respekt för de anställda. Läs mer här.