Sunrise – Nu i ny design!

Sunrise-ny-design

Färgsprakande Sunrise, det perfekta husvinet, inleder det nya året med att uppgradera etikettdesign samt logotyp. Den nya designen kommer precis som idag att lyfta fram den gyllengula solen och dess värmande strålar. Sunrise druvor odlas nämligen på vingårdar där solen skiner omkring 300 dagar om året. De många soldagarna bidrar till en perfekt druvmognad vilket ger friska, fruktiga och generösa viner.

Sunrise mjuka och fruktiga stil är lätt att tycka om. Med andra ord ett säkert kort på minglet eller till buffén. Sunrise är också ett utmärkt husvin, det vita vinet passar till exempel fint till ugnsbakad kyckling eller lax och de röda vinerna gör sig bra till en hembakad pizza eller krämig pasta.

Varumärket Sunrise lanserades 1987 av det chilenska vinhuset Concha y Toro. I Sverige lanserades Sunrise första vin för mer än 20 år sedan och idag finns tre olika viner till försäljning i Systembolagets butiker runt om i landet:

Sunrise Chardonnay, art. 6656, 69 kr (75 cl)
Sunrise Merlot, art. 6519, 69 kr (75 cl)
Sunrise Cabernet Sauvignon, art. 6676, 69 kr (75 cl), 25 kr (25 cl)

Det koldioxidneutrala vinet

Sunrise viner är 100 % koldioxidneutrala. Utsläppen kompenseras genom köp av utsläppsrätter på Santiagos klimatbörs. Sunrise viner buteljeras även i lättviktsflaskor som kräver mindre energi att tillverka och ger lättare transporter. Utöver detta arbetar man kontinuerligt för att minska sin vatten- och energiförbrukning.