Smaksätt sommaren med Adobe Rosé

Adobe-rose-sommarens-rose

Altanvin, balkongvin, bersåvin, picknickvin… Kärt barn har många namn, men stilen som åsyftas är densamma: ett lättsamt, friskt och fruktigt vin som inbjuder till avslappnat umgänge och samtal.

Adobe från chilenska ekoproducenten Emiliana är ett ljust rosévin med doft och smak av röda vinbär, smultron, persika och blodgrapefrukt samt en liten örtig touch. Förutom som aperitif eller sällskapsdryck passar vinet bra till matiga sallader eller lättare kyckling- och skaldjursrätter. Prova gärna till en klassisk räksmörgås!

Som enda roséflaska på Systembolaget är Adobe både ekologiskt och fairtrade-certifierat. Se här om vinet finns i just din butik. Art.nr. 6357, pris: 79 kr.

Emiliana Organic Vineyards grundades 1986 och har kommit att bli världens största producent av ekologiska viner. Hos Emiliana är man övertygade om att hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder skapar friskare vingårdar, vilket i sin tur ger bättre druvkvalitet. Vinhusets arbete baseras på två grundläggande principer: omsorg om miljön och respekt för de anställda.