Nyhet! Birds of Paradise Garnacha Syrah

Den 1 mars är det Sverigepremiär för Birds of Paradise från välrenommerade, chilenska ekoproducenten Emiliana. Paradisfåglarna på etiketten symboliserar skönheten hos den otämjda naturen och innehållet i flaskan är en harmonisk enhet av frukt, fat och kryddighet.

”FYND!” – Allt om Mat nr 4 2019

Birds of Paradise Garnacha Syrah bjuder på en intensiv doft av röda körsbär, björnbär och plommon samt inslag av sötlakrits, rostad ek och torkade örter. Smaken är kryddig, med välintegrerade tanniner och ett långt, fruktigt avslut. Den friska fruktsyran bidrar till ett elegant och balanserat intryck. En utmärkt vinpartner till italienska rätter som frikadeller i tomatsås, ragu bolognese eller gnocchi med smör och salvia.

Birds of Paradise Garnacha Syrah 2017
Art.nr: 3709
Pris: 119 kr
Druvor: 61 % garnacha, 39 % syrah
Ursprung: Rapel Valley
Vinmakare: Emilio Contreras
Lagring: 60 % av vinet har lagrats på mediumrostade franska ekfat i 10 månader.
Syra: 4,92 g/l
Socker: 2,84 g/l
Alkoholhalt: 14,5%
Vinet är ekologiskt samt veganvänligt och kommer i klimatsmart lättviktsflaska.

PRODUKTBLAD

Druvorna till Birds of Paradise är odlade i Rapel Valley, som ligger söder om Maipodalen och sträcker sig mellan Anderna i öst och Stilla havet i väst. Här råder ett tydligt medelhavsklimat med fyra väldefinierade årstider. Somrarna är varma och torra vilket gör att druvorna får mogna ostört, med koncentrerade och smakrika viner som resultat. Dalen svalkas under de varma perioderna av vindar från Stilla havet medan Rapel-floden bidrar med friskt och mineralrikt smältvatten från Anderna.

Om producenten:
Emiliana Organic Vineyards grundades 1986 och har kommit att bli världens största producent av ekologiska viner. Hos Emiliana är man övertygade om att hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder skapar friskare och mer produktiva vingårdar som i sin tur ger högre druvkvalitet och viner med en unik karaktär. Vinhusets arbete baseras på två grundläggande principer: omsorg om miljön och respekt för de anställda.