Nyhet! 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel

I dag lanseras 1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel i Systembolagets beställningssortiment – ett kraftfullt, fylligt och komplext vin där zinfandeldruvans typiska uttryck samspelar med aromer från lagringen på bourbonfat.

Med 1000 Stories Zinfandel har vinmakare Bob Blue kombinerat två amerikanska dryckeskulturer, kalifornisk zinfandel och bourbon whiskey. Vinet lagras på bourbonfat från några av USA:s bästa destillerier. Eftersom dessa fat ger en intensiv karaktär påbörjas lagringen i franska och amerikanska ekfat innan vinet förs över till bourbonfaten; allt för att uppnå perfekt smakbalans.

Vinet har doft och smak av mörka bär som moreller och björnbär samt toner av kryddnejlika och stjärnanis. I eftersmaken träder fina toner av vanilj, peppar och en elegant rökighet från bourbonfaten fram. 1000 Stories Zinfandel passar utmärkt till grillat, långkok och kraftigare kötträtter. Prova till en rökig hamburgare med cheddarost och sötpotatisfries.

1000 Stories Bourbon Barrel Aged Zinfandel
Årgång: 2015
Pris: 139 kr
Socker: 6,2 g/l
Syra: 6,5 g/l
Alkohol: 14,5 %
Art.nr. 74824
Kan beställas på Systembolaget.se

Produktblad

Bisonoxen
Tack vare det arbete som under tidigt 1900-tal påbörjades av den ideella föreningen American Bison Society har beståndet gått från omkring 1,000 till 450,000 bisonoxar. Trots det fantastiska resultatet är det i dag endast omkring 20,000 bisonoxar som lever fritt i naturen. Den ideella föreningen Wildlife Conservation Society (WCS) beslutade därför att nystarta American Bison Society och har nu påbörjat ett program för att upprätta naturliga habitat för bisonbestånden. 1000 Stories donerar varje år ett belopp, baserat på dess försäljning, till WCS för att stötta deras arbete.