Ny årgång av Coyam – Nu på Systembolaget

Coyam-2020-ny-prisad-årgång

Nu lanseras Emiliana Organic Vineyards ikonvin Coyam i en ny årgång. Coyam 2020 är ett komplext och medelfylligt rött vin med eleganta tanniner och doft av plommon, björnbär och medelhavsörter samt toner av grafit och kaffe. Årgången har som precis som tidigare årgångar uppmärksammats av vinskribenter och bland annat har vinet tilldelats 96 poäng av Tim Atkins.

Varje årgång av Coyam består av minst 30 % Syrah som vanligen ackompanjeras med druvorna Carmenere, Cabernet Sauvignon, Mourvedre och Petit Verdot. Oberoende val av druvsort och proportioner, bevaras den unika och distinkta identiteten årgång efter årgång och varje år levereras ett vin fullt av karaktär och god koncentration med en förförisk doft av röd frukt samt silkeslena tanniner. 

Coyams druvor odlas enligt ekologiska och biodynamiska principer på vingården Los Robles i Colchagua Valley, Chile. Sommartid har området en medeltemperatur på 22 °c och stora temperaturskillnader mellan natt och dag, vilket säkerställer optimal druvmognad med bibehållen fräschör. Den biologiska mångfalden i och kring vingården återspeglas i vinets kryddiga karaktär med inslag av torkade medelhavsörter.

Kuriosa – Namnet Coyam betyder ekskog på Mapuche-folkets språk Mapudungún och åsyftar de majestätiska träd som än idag omger vingården.

COYAM 2020
Art.nr: 79385
Pris: 199 kr
Druvor: 38 % Syrah, 37 % Carmenere, 8 % Cabernet Sauvignon, 5 % Carignan, 4 % Garnacha, 4 % Mourvedre, 2 % Petit Verdot, 1 % Malbec, 1 % Tempranillo
Ursprung: Los Robles, Colchagua Valley
Lagring: 75 % av vinet har lagrats i 18 månader på nya- och gamla franska ekfat
Alkoholhalt: 14 %
Socker: 2,44 g/l
Syra: 5,18 g/l
Lagringspotential: 10 år
Vinmakare: Noelia Orts och Alvaro Espinoza

SYSTEMBOLAGET

Emiliana Organic Vineyards grundades 1986 och är idag världens enskilt största ekologiska vinproducent sett till volym. Hos Emiliana är man övertygade om hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder skapar friskare vingårdar och högre druvkvalitet. Vinhusets arbete baseras på två grundläggande principer: omsorg om miljön och respekt för de anställda. Läs mer om Emiliana här.

PRODUKTBLAD