Matcha sommarens sallader med Adobe Rosé

Äntligen är salladssäsongen här och vad passar bättre till en matig sallad än ett glas rosé? Ett medelfylligt rosévin i frisk stil  är tacksamt att kombinera med mat, då det har en bra balans mellan frukt och syra och saknar rödvinets strävhet.

Adobe Rosé från chilenska ekoproducenten Emiliana bjuder på en bärig, ungdomlig smak och en attraktivt ljusrosa färg. Oavsett om du serverar caesarsallad med grillad kyckling, chévresallad med rödbetor eller en klassisk räksallad så matchar Adobe fint. Låt dig inspireras av bilden och prova till en sommarsallad med fikon, päron, nötter och ädelost!

Som enda roséflaska på Systembolaget är Adobe både ekologiskt och fairtrade-certifierat. Se här om vinet finns i just din butik. Art.nr. 6357, pris: 79 kr.

PRODUKTBLAD

Emiliana Organic Vineyards grundades 1986 och har kommit att bli världens största producent av ekologiska viner. Hos Emiliana är man övertygade om att hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder skapar friskare och mer produktiva vingårdar som i sin tur ger bättre druvor med unik karaktär. Vinhusets arbete baseras på två grundläggande principer: omsorg om miljön och respekt för de anställda. Läs mer här.