Guldmedalj till Welmoed Shiraz Pinotage

Welmoed-rödvinsbox

Årgång 2020 av Welmoed Shiraz Pinotage hamnade direkt i topp bland röda vinboxar på Dryckeslistan.se (v.1). Motiveringen lyder:

”Pinfärsk ny årgång med fräscha smaker av lite kakao, söta kryddor, peppar, lagerblad, tobak och söta skogsbär. Välgjord blend på shiraz och Sydafrikas egna druva pinotage, allt med en Fairtrade-certifiering.”

Welmoeds fruktiga och kryddiga stil gör att vinet passar utmärkt till streetfood-klassiker som högrev i bbq-sås med coleslaw, vegoburgare med chilimajonäs eller sataywraps med lövbiff. Smakrik och okonstlad mat kräver ett vin i samma anda och Welmoed levererar detta rakt upp och ner utan onödigt restsocker. Den behändiga 2-litersboxen gör sig även bra till grillbuffén, när tiden är kommen för sådant.

Fram till den 1 juni finns Welmod Shiraz Pinotage på hyllan i samtliga Systembolagsbutiker.
Pris: 199 kr för 2 liter.
Art.nr.: 2601
Länk till Systembolagets produktsida

PRODUKTBLAD

Stellenbosch Vineyards ligger i hjärtat av Sydafrikas vinindustri, det bildsköna Stellenbosch. Här produceras toppviner av Cabernet Sauvignon, Shiraz och Chardonnay samt den lokala druvsorten Pinotage. Stellenbosch Vineyards företräder en modern ”minimalistisk” vinmakning, där man behandlar vinerna ytterst varsamt för att framhäva druvorna och ursprunget på bästa sätt.