Du har väl inte missat Fronteras 1,5L box?

Frontera-Cabernet-Sauvignon-liten-box

Du har väl inte missat att Frontera Cabernet Sauvignon finns i en smidig 1,5 L box? Klimatsmart och dessutom lätt att transportera.

Frontera Cabernet Sauvignon (102 kr / 1,5 L) är ett chilenskt rött vin som bjuder på druvtypiska inslag av svarta vinbär och örter. Med sin fruktiga stil passar Frontera Cabernet Sauvignon både som sällskapsvin och till en god middag, perfekt till buffén men även till en picknick i det gröna. Servera gärna till något lättare rätter av nötkött eller vegetariskt. Vinet finns idag i omkring 85 Systembolaget-butiker men går också att beställa.

Visste du att dryckernas förpackningar står för en tredjedel av Systembolagets totala klimatpåverkan? Mer än transporter, odling och produktion. Bag-in-boxen är det format som har lägst klimatavtryck. En 3 L box har i genomsnitt utsläpp av 68 gram CO2e i jämförelse med en 75 cl glasflaska som i genomsnitt har utsläpp av 894 gr CO2e. Väljer du en bag-in-box så gör du ett val för klimatet. Läs mer om olika förpackningars klimatavtryck på Systembolagets hemsida.

PRODUKTBLAD

Om Frontera
Frontera betyder gräns på spanska. Inspirationen till namnet kommer från de fyra barriärer som omgärdar och skyddar Chiles vingårdar, Atacamaöknen i norr, bergskedjan Anderna i öst, Stilla havet i väst och glaciärerna i söder.

I Sverige har Fronteras viner sålts i närmare 20 år och Frontera Chardonnay (75 cl) har kommit att bli ett av de mest sålda chilenska vita vinerna på flaska. Utöver Frontera Chardonnay finns Frontera Cabernet Sauvignon (25 cl) i Systembolagets fasta sortiment och Frontera Cabernet Sauvignon 75 cl i beställningssortimentet.