Djävulsfamiljen får tillökning

Casillero del Diablo blir en familjemedlem rikare när vår storsäljande Chardonnay lanseras i en praktisk och klimatsmart bag-in-box (3 liter). Ett utmärkt allroundvin, lika bra till minglet som till middagsbordet. 

Casillero del Diablo Chardonnay är ett vitt vin som bjuder på en intensivt frisk och fruktig doft av gula äpplen och tropisk frukt samt en hint av rostade fat. Medelfylligt med pigg syra, inslag av fat och citrus. Ett utmärkt allroundvin som passar lika bra till minglet på uteplatsen som till smakrikare maträtter, gärna vegetariskt, fisk eller kyckling. Bag-in-boxen är även ett utmärkt alternativ när man är många, om du tycker att det ser trist ut att ställa fram lådan, varför inte hälla upp vinet på karaff?

Casillero del Diablos viner har sålts på Systembolaget sedan 1991. Portföljen har utökats i stadig takt och varumärket har kommit att bli ett av de mest sålda i Sverige. Casillero del Diablo Chardonnay finns i dag i Systembolagets butiker i 25 cl, 37,5 cl samt 75 cl flaskor. Innehållet i boxen som nu lanseras är precis detsamma som i flaskorna.

Casillero del Diablo Chardonnay

Art.nr:  75629
Pris: 239 kr (3 liter)
Årgång: 2018
Druvor: 100 % chardonnay
Alk: 12,5 %
Socker: 1,69 g/l
Syra: 6,38 g/l

PRODUKTBLAD

Legenden om Casillero del Diablo (Djävulens källare) skapades för över hundra år sedan av vinhusets grundare, Don Melchor de Concha y Toro. För att hålla ovälkomna gäster borta från vinkällaren där han lagrade sitt allra finaste vin, spred han ryktet om att djävulen hade sin boning i källaren. Historien spred sig med eldens hastighet och sedan dess vågar sig ingen oinbjuden i närheten…