DIABLO – a pact with the extraordinary

DIABLO är ett kraftfullt och smakrikt vin, lika hypnotiskt och mystiskt som djävulen själv. DIABLO bjuder på en intensivt djupröd färg och en härlig doft av mörk frukt och toner av kaffe och vanilj. Ett komplext, generöst och fylligt vin som rekommenderas till smakrika maträtter, gärna grillat med något kryddig karaktär.

Vinet har lagrats på rostade ekfat i 6 månader, 6 veckor och 6 dagar. De första sex månaderna gör den stora skillnaden, de följande sex veckorna definierar en stil och de sista sex dagarna leder till perfektion.

Druvorna till DIABLO kommer från Chile som brukar beskrivas som det ideala vinlandet; få platser på jorden erbjuder så pass optimala förutsättningar för vinodling och vingårdarna är bland de mest hälsosamma i världen. Druvorna odlas i vinregionen Maule, 300 km söder om Santiago. I Maule har vin producerats sedan 1500-talet, vilket innebär att regionen kvalar in som landets äldsta vinregion. Här råder medelhavsklimat med stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Jordmånen är alluvial, rik på lera och granit, vilket ger vinet god struktur. Det kustnära läget ger druvorna svalka samtidigt som soltimmarna är många vilket bidrar med elegans, bra syra och smakrik frukt.

DIABLO
Artikel.nr: 74360 (beställningssortimentet)
Pris: 99 kr
Druvsorter: 63 % Syrah, 37 % Malbec
Årgång: 2015
Alkohol: 13,5 %
Ursprung: Lourdes Vineyard, Maule, Chile
Lagring: Vinet har lagrats i sex månader på 25 % nya rostade franska och 75 % nya amerikanska ekfat
Vinmakare: Héctor Urzúa Pistas

Vid köp av tre flaskor levereras vinet i en exklusiv och unik trälåda (notera att trälådorna endast finns i en begränsad upplaga).

Vinet kan beställas via Systembolaget.

Se kampanjfilmen om du vågar…

Vinet produceras av chilenska Concha y Toro, en av världens största vinproducenter som sedan 2011 årligen har blivit utsett till ett av världens mest beundrade vinvarumärken. Vinhuset grundades 1883 och har kommit att bli Latinamerikas största vinproducent. Sett till volym är Concha y Toro världens femte största vinproducent.