Concha y Toro och Emiliana bland världens mest beundrade vinvarumärken

Sedan 2011 har det chilenska vinhuset Concha y Toro legat i toppskiktet på det brittiska magasinet Drink Internationals årliga ranking World’s Most Admired Wine Brands. I år befäster företaget sin ställning i toppen med en andraplacering. Samtidigt gör ekologiska Emiliana Organic Vineyards sitt intåg på listan.

Den prestigefulla rankinglistan tas fram av en grupp experter som återspeglar vinbranschens olika sidor. I juryn återfinns både konsulter, vinmakare, vinskribenter, inköpare och utbildare. Juryn tar ställning till vilka vinmärken som bäst lyckats leverera ursprungstypiska viner av jämn och god kvalitet och samtidigt möta marknadens skiftande trender och behov.

Concha y Toros ordförande Alfonso Larraín sätter högt värde på undersökningen och ser den som ett kvitto på företagets gemensamma ansträngningar i allt från marknadsstrategi till det dagliga arbetet på vingårdar och vinerier. ”Vårt kvalitetsarbete har burit frukt och det visar sig inte minst genom att våra viner uppmärksammas av konsumenter över hela världen”, säger Alfonso Larraín.

En nykomling på årets lista är Emiliana Organic Vineyards, världens största ekologiska vinhus. Emiliana uppmärksammas för sitt varierade utbud – med varumärken som Adobe och Novas samt ikonvinerna Gê och Coyam – och för sina banbrytande insatser för biodynamisk och ekologisk vinodling i Chile. Även Emilianas generösa personalpolitik lyfts fram i rapporten.

Emilianas marknadschef Alejandro Mitarakis ser utmärkelsen som en bekräftelse på att den inslagna vägen är den rätta: ”Detta bevisar att vi kan leverera viner av högsta kvalitet utan att kompromissa med vår filosofi och övertygelse. Vi kommer att fortsätta göra saker på ett annorlunda och okonventionellt sätt.”

Läs mer om Concha y Toro och Emiliana.