Concha y Toro – ett av världens mest beundrade vinvarumärken

Sedan 2011 har det chilenska vinhuset Concha y Toro legat i toppskiktet på det brittiska magasinet Drink Internationals årliga ranking World’s Most Admired Wine Brands. I år befäster företaget sin ställning i toppen med en andraplacering.

Den prestigefulla rankinglistan tas fram av en grupp experter som återspeglar vinbranschens olika sidor. I juryn återfinns både Masters of Wine, konsulter, vinmakare, vinskribenter, inköpare och utbildare. Juryn tar ställning till vilka vinmärken som bäst lyckats leverera ursprungstypiska viner av jämn och god kvalitet och samtidigt möta marknadens skiftande trender och behov.

Concha y Toros ordförande Alfonso Larraín sätter högt värde på undersökningen och ser den som ett kvitto på företagets gemensamma ansträngningar i allt från marknadsstrategi till det dagliga arbetet på vingårdar och vinerier. ”Vårt kvalitetsarbete har burit frukt och det visar sig inte minst genom att våra viner uppmärksammas av konsumenter över hela världen”, säger Alfonso Larraín.

Läs mer om Concha y Toro