Adobes ekologiska viner – Nu i SJ:s bistro

130,000 människor reser dagligen med SJ och många resenärer vill höja upplevelsen genom att äta eller dricka något gott under sin färd genom vårt avlånga, vackra land. Vi är stolta över att kunna meddela att från och med maj månad finns de ekologiska vinerna Adobe Chardonnay samt Adobe Cabernet Sauvignon (37,5 cl) till försäljning i bistron på SJ:s tåg.

Vinerna produceras av Chilenska Emiliana Organic Vineyards, världens största producent av ekologiska viner. Vinserien har fått sitt namn från lerstenen Adobe som förr användes som byggnadsmaterial, främst för privatbostäder på den chilenska landsbygden. Adobe är Emilianas reserva-linje där fokus främst ligger på att lyfta fram varje druvas och vingårds unika karaktär.

Adobe Chardonnay
Druvor: 100 % Chardonnay
Ursprung: Casablanca Valley
Syra: 4,43 g/l
Socker: 3,14 g/l
Alkohol: 12,5 %
Doft & smak: Inbjudande och fruktig doft av lime och tropisk frukt. Smaken är välbalanserad, frisk och fruktig med medellång eftersmak. Bra allroundvin som passar fint även på egen hand.

Adobe Cabernet Sauvignon
Druvor: 100 % Cabernet Sauvignon
Ursprung: Central Valley
Syra: 4,91 g/l
Socker: 3,80 g/l
Alkohol: 13,5 %
Doft & smak: Inbjudande och fruktig doft av svarta vinbär och körsbär samt en touch av örter. Även smaken är fruktig och vinet bjuder på en bra struktur, välbalanserade tanniner och medellång eftersmak. Bra allroundvin som passar både till maten och på egen hand.

Läs gärna SJ:s pressmeddelande gällande lanseringen här.

Ett flertal av Emilianas viner finns till försäljning på Systembolaget, se här. Mer information om samtliga viner finns att läsa här.

EMILIANA ORGANIC VINEYARDS

Vinhuset Emiliana grundades 1986 och har kommit att bli världens största ekologiska vinproducent. Emiliana har haft en snabb utveckling och äger i dag mer än 1,500 hektar vingårdar samt exporterar vin till mer än 60 länder världen över. Hos Emiliana är man övertygade om hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder skapar friskare och mer produktiva vingårdar som i sin tur ger högre druvkvalitet. Vinhusets arbete baseras på två grundläggande principer; omsorg om miljön och respekt för sina anställda. Läs gärna vidare här.