Adobe – Chiles största ekologiska vinvarumärke

För andra året i rad är Adobe det bäst säljande ekologiska vinet i Chile* och med sin närvaro i 35 länder även ett stort varumärke internationellt. Vinerna har rönt uppskattning av flera namnkunniga vinkritiker, bland dem James Suckling som gav 90 poäng till Adobe Cabernet Sauvignon 2018 – inte illa för ett flaska som kostar 77 kr på Systembolaget!


Håll utkik efter tuppen i din Systembolagsbutik

Adobe är Emilianas Reserva-linje, där fokus är att lyfta fram varje druvsorts unika karaktär i smakrika och prisvärda viner. På Systembolaget har Adobe funnits sedan 2006, då Adobe Cabernet Sauvignon lanserades, och sedan dess har portföljen utökats med en Malbec, en röd 3-liters BiB samt friskt rosévin på både flaska och box. Upptäck Adobes viner här.

Emiliana Organic Vineyards grundades 1986 och har kommit att bli världens största producent av ekologiska viner. Hos Emiliana är man övertygade om att hållbara, ekologiska och biodynamiska jordbruksmetoder skapar friskare och mer produktiva vingårdar, vilket i sin tur ger högre druvkvalitet. Vinhusets arbete baseras på två grundläggande principer: omsorg om miljön och respekt för de anställda. Läs mer om Emilianas filosofi och arbete här.

*Enligt en oberoende statistisk marknadsanalys genomförd av Nielsen.