​Vintips!

Friskt och ekologiskt till fisk, skaldjur och småplock:

Rosésäsongen är äntligen här. Rosévin är något vi svenskar dricker allt mer för varje år. Numera inte bara på uteserveringen, utan också till mat. Rosévin är ett alternativ som är enkelt att kombinera med mat då det ofta är friskt och bärigt men även har en högre fyllighet än vita viner, utan att det blir för tungt.

Adobe Reserva rosé 2018 (6357, 79:-) bjuder på en bärig ungdomlig smak med inslag av röda vinbär, jordgubbar, svartvinbärsblad och blodapelsin. Passar bra som sällskapsdryck eller till fräscha sallader och kycklingrätter. EKOLOGISKT.

Till lättare rätter och bufféer

Viña Maipo Cabernet Sauvignon 2018 (16510, 197:-/3L BIB) är ett lättsamt rött vin med ung fräschör, smak av svarta vinbär, skogshallon, lakrits och plommon. Passar till lättare rätter, gärna av fläsk eller lamm. Ett utmärkt alternativ till den stora buffén med många gäster. Tycker du att det ser trist ut att ställa ut lådan, häll upp på karaff.

Viña Maipo som varumärke har funnits i Sverige sedan 90-talet och har blivit en stor favorit hos många. Det finns i flera format: småflaskor, BIB och 75 cl flaska, olika alternativ för olika tillfällen, stora som små.

Stilrent par för valfrihet på familjemiddagen

För att tillfredsställa såväl rödvinsfantasten som familjens vitvinsdrickare rekommenderar vi denna stilsäkra duo.

Casillero del Diablo Reserva Especial Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Grigio 2017 (6459, 89:-) är ett fruktigt och smakrikt vitt vin med härlig fräschör från kustnära vinregionen Rapel i Chile. Vinet är nyanserat och välbalanserat och passar lika bra till grillad lax och kyckling som till till det vegetariska köket.

Casillero del Diablo Reserva Especial Merlot, Carmenere, Malbec 2017 (6604, 89:-) är ett fylligt rött vin med inbjudande doft av mörka körsbär, plommon och inslag av örter. Smakrikt med bra struktur, uppiggande fräschör och runda tanniner. Matchar bra med både kyckling, nötkött och fläsk.

Vårt bästa tips för grillen!

1000 Stories Zinfandel 2016 (74824, 139:-) bjuder på en mycket fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av björnbär, vanilj, svartpeppar och jordgubbar. Fin fyllighet och balans. Ett utmärkt val av vin till grillade rätter, gärna på nöt eller vilt.

Zinfandel är en druva som har en lägre strävhet, vilket gör den lätt att matcha med mat. I denna variant har en del av vinet lagrats på gamla bourbonfat, vilket ger vinet en ton av vanilj, örter och karamell.