Nyheter

Legenden fortsätter – två spännande nyheter från djävulens källare

Den 1 juni lanseras Casillero del Diablo Reserva Especial Chardonnay och Merlot, två smakrika viner som fått sitt uttryck från chilenska terroir.

Adobes ekologiska viner – Nu i SJ:s bistro

Vi är stolta över att de ekologiska vinerna Adobe Chardonnay samt Adobe Cabernet Sauvignon (37,5 cl) från och med maj finns till försäljning i bistron på SJ:s tåg.

Viña Maipo har en ny look

Lagom till vårens intåg byter Viña Maipos flaskor om till en gladare och varmare färgställning, men innehållet är såklart samma goda vin.

Sveriges mest prisvärda vin under 70 kronor

Den 24 april korades vinnarna i Vinordic Wine Challenge 2018. En av de prisade vinerna var Viña Maipo Cabernet Sauvignon, som utsågs till det mest prisvärda vinet i kategorin rött vin upp till 69 kr.

Fetzer Vineyards firar 50 år!

Familjeföretaget Fetzer Vineyards firar 50 år. På Fetzer hade man tidigt ett ekologiskt tänkande och företaget ses i dag som pionjärer inom hållbar vinproduktion.

Concha y Toro och Emiliana bland världens mest beundrade vinvarumärken

Concha y Toro befäster sin ställning i toppen med en andraplacering på listan The World's Most Admired Wine Brands. Samtidigt gör ekologiska Emiliana Organic Vineyards sitt intåg på listan.

Lime- och ingefärsmarinerade kycklingspett

Smakrika kycklingspett med få ingredienser som är enkla att förbereda till många, passar utmärkt en sommarkväll, till buffén eller minglet.

Don Melchor 2015 hyllas av James Suckling

Don Melchor 2015 får enastående 98 poäng av den amerikanska vinskribenten James Suckling. Ännu ett toppbetyg för denna prisade årgång.

Vår i luften, dags för rosépremiär!

Invig rosésäsongen med ett glas friskt, chilenskt rosévin från Adobe eller Viña Maipo. Passar lika bra mot en solig stugvägg i fjällen som till påskbuffén.

RED by Parnevik Zinfandel – nu i unik trälåda

RED by Parnevik är en mjuk och bärig Zinfandel med låg restsötma, som passar fint till både vardag och fest. Vid beställning av 3 flaskor levereras vinet i en designad trälåda (begränsat parti).