Nyheter

Casillero del Diablo Reserva Especial i lyxig trälåda

Lagom till jul finns Casillero del Diablo Reserva Especial Merlot i lyxig presentförpackning av trä.

Ikonvinet Gê – en hyllning till den livgivande jorden

Nu lanseras årgång 2015 av Gê i Systembolagets beställningssortiment. Ett komplext vin med stor personlighet, framställt enligt biodynamiska principer.

Juliga dryckestips från Casillero del Diablo

Traditionellt serveras julöl och snaps till julbordet men faktum är att flertalet av de rätterna som dukas upp passar alldeles utmärkt att kombinera med vin.

Hallowine

För en fulländad Halloweenfest serveras med fördel viner från djävulens mörka källare i Chile, Casillero del Diablo.

Ost & chark + Adobe Cabernet Sauvignon = sant

Äntligen höst, alla värmeljusfantasters högtid. Kryp upp i soffan framför Netflix med ett glas Adobe och dina favoritcharkuterier. Trevlig helg!

Världspremiär! Rykande färsk nyhet från djävulens källare

Diablo Black Cabernet Sauvignon är ett fylligt rött vin som bjuder på mörk frukt med toner av tobak, ceder och vanilj. Vinet har en bra tanninstruktur och lång eftersmak. Utmärkt till grillat.

Emiliana firar 20 år av ekologisk vinodling

I år är det 20 år sedan som det chilenska vinhuset Emiliana Organic Vineyards ställde om sin produktion till 100 % ekologisk odling. Resultatet har blivit bättre skördar, friskare druvor och en jord som bevaras "levande" för kommande generationer.

Vin till kräftskivan

Självklart kan man dricka vin på kräftkalaset! För bästa kombination rekommenderar vi att man väljer ett friskt och fruktigt vitt vin med hög syra, t.ex. Casillero del Diablo Chardonnay.

Matcha sommarens sallader med Adobe Rosé

Prova Adobe Rosé till en matig sallad med frukt, nötter och ädelost. Som enda rosévin på Systembolaget är Adobe både ekologiskt och fairtrade-certifierat.

Toppbetyg till Emilianas ekologiska viner

Den ansedda amerikanska vinskribenten James Suckling har provat sig igenom Chiles vinflora och utdelat 90 poäng eller mer till ett flertal av Emiliana Organic Vineyards viner.